Templ Recension – Sveriges bästa webbhotell?

Av Karl Jesper

februari 14, 2021

hosting, recension, templ, webbhotell

Recension av webbhotellet Templ.io

Är du trött på långsamma webbhotell och dålig ranking? Det var jag. Därför bestämde jag mig för att lämna mitt gamla sega hotell och se om jag kunde hitta en ny modernare tjänsteleverantör. Mitt val föll efter mycket research på Templ.io.

Om du som jag är företagare eller om du är en person med ett hobbyprojekt vet du säkert vad som är viktigt när det kommer till att välja ett webbhotell - hastighet, säkerhet och lagringsutrymme. Oavsett om du inte har hemsida idag, jobbat med e-handel eller bara hostat saker på webben läs om Templ i denna recension.

För egen del kan jag säga att Templ.io löste en rad problem för mig. Min hemsida fungerar mycket smidigare. Det har inneburit att jag har ökat min konvertering samtidigt som jag behöver lägga mindre tid på underhåll. Jag känner att min sida hostas säkert och är mindre rädd för att min data ska hamna i orätta händer.

templ banner

Allmänt om Templ.io

Vi börjar med att titta lite allmänt på hur Templ fungerar och vad det är byggt på. Det här webbhotellet har specialiserat sig på att hosta WordPress-sidor och WooCommerce. Om du inte använder WordPress idag tycker jag att du ska överväga att göra det, det är ett väldigt bra CMS. Templ uppdaterar dessutom kontinuerligt till senaste versionen av WordPress och alla plugins.

Prismässigt står inte Templ ut, de har ungefär samma prissättning som sina konkurrenter. Det börjar med 123kr i månaden för en liten hemsida och sedan kan du skala upp i takt med att din verksamhet eller dina behov växer. Det dyraste paketet går på 1215kr.

I priset ingår gratis migrering från din gamla sajt, samt säkerhetsoptimering och inte minst hastighetsoptimering. Det här är saker som kan kosta en bra slant om du vill att ett befintligt hotell ska fixa det åt dig, så det är ett stort plus att det ingår.

Templ är byggt på Google Cloud Platform vilket är en ypperlig systemlösning. Google är ett tryggt företag som en av giganterna på marknaden. Det är nästan en garant för mycket upptid.

Hos Templ hittar du en enkel kontrollpanel utan komplicerad terminologi. Har du jobbat med WordPress innan så kommer du med stor sannolikhet känna igen dig och snabbt lära dig systemet.

Du har dock tillgång till supporten 24/7som svarar snabbt och är mycket kunnig. Din första WordPress-installation ingår dessutom i priset när du väljer Templ.io vilket är värt en hel del bara det.

templ.io dashboard

Templ.io hastighet

Om vi ska titta på en av de viktigaste aspekterna - hastigheten - så är det svårt att inte att känna sig mer än nöjd. Lösningen med Google Cloud gör att dina sidor kommer laddas på nolltid och dina kunder behöver inte sitta och vänta.

Det här är en enormt stor fördel särskilt för dig som driver e-handel. Det finns inget som hindrar en kund mer från att konvertera, och faktiskt handla av dig, som sega sidor. Om kundvagnen inte direkt går vidare till betalsidan så är sannolikheten att kunden ska lämna utan att klicka "Betala" mycket stor.

Vårt omdöme om Templ när det kommer till hastighet blir alltså högsta betyg. Det finns få andra webbhotell som kan konkurrera med dem.

Templ.io säkerhet

Säkerheten är A och O för alla som har en hemsida. Jag förmodar att du precis som jag har haft en klump i magen när det är något fel med betalningssidan eller när känslig information ska läggas upp. Men även den som har en föreningssida eller en sajt om sin hobby behöver ha en säker hosting-miljö.

Det är en mardrömssituation att få sin sajt hackad eller förstörd (tro mig, det gör ont). Mycket arbete går i stöpet och känslig information som kan skada dina affärer eller kunder kan läcka ut.

Hos Templ får du Googles egna säkerhetsfunktioner, som är mer än tillräckliga för de flesta som standalone-lösningar. Men du får utöver det även Templs egna verktyg som kontinuerligt scannar av sajter som hostas hos dem efter skadliga koder.

Templ är så säkra på sin egen säkerhet att de till och med erbjuder en hacker-garanti. Om någon kommer åt din sajt lovar de att utan kostnad rensa bort allt som är dåligt och dessutom återställa din sida till ursprungsläget.

Allt det kommer dessutom utan extra kostnad, det ingår i ditt grundabonnemang. Det innebär att även när det kommer till säkerhet så är Templ bäst webbhotell för pengarna.

Templ lagringsutrymme

Lagringsutrymme är nästa punkt på listan i min recension av Templ. Här kan du själv styra hur mycket lagring du behöver och vad du är beredd att betala för. Det smartaste är oftast att köpa lite mer än du behöver för att kunna expandera problemfritt.

För 123kr i månaden får du 5 GB. Väljer du 10 GB betalar du 237kr. För 441kr i månaden får du 18GB. Väljer du istället att betala 644kr i månaden ökar det till 25 GB och till sist till hela 50GB om du köper det största paketet för 1250kr i månaden.

När du betalar mer får du givetvis också andra uppgraderingar som mer RAM-minne och bättre CPU:er vilket är viktigt för att din sajt ska uppnå maximal hastighet. Om du har ett visst paket och det fungerar men du vill ha mer lagring kan du dessutom köpa till det separat.

templ.io priser

Sammanfattande Templ omdöme

Som det kanske märkts i min Templ recension ovan så är jag väldigt förtjust i den här tjänsten. Det är en mycket användarvänlig tjänst.

Så länge du är en någorlunda van WordPress-användare kommer du ha stor nytta av de olika verktygen som Templ erbjuder. Dessutom till ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Sega sidor och hacker-attacker är ett minne blott hos det här hotellet.

Vår uppfattning är att Templ passar för de flesta. Det spelar ingen roll om du bara har en liten sajt för ett hobbyprojekt eller driver en stor e-handel. Eftersom Templ har så pass bra skalbarhet i sitt erbjudande passar det nästan alla.

Om du efter att ha läst min recension vill veta mer om Templ så klicka här. Du kommer inte ångra dig. 


Fördelar med Templ

  • Bra skalbarhet
  • Oerhört snabbt tack vare Googles teknologi
  • Femstjärnig support på svenska 24/7
  • Bra garantier och hög säkerhet
  • Fördelaktiga priser
  • Flera paket att välja mellan

Nackdelar med Templ

  • Hostar bara WordPress och WooCommerce
  • Kanske inget för nybörjaren
  • Högt pris på Large-paketet
  • Ingen möjlighet att dela hosting

Prova Templ helt utan kostnad i upp till två månader!

Karl Jesper

About the author

Jag har gått från självlärd affiliatemarknadsförare till att omsätta hundratals miljoner online för mina arbetsgivare. Jag vill nu dela med mig av den kunskap jag samlat på mig under åren för att hjälpa andra företagare tjäna mer och samtidigt stressa mindre i vardagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få Tillgång Till 95% Av Mina Bästa Strategier Som Hjälper Företagare Tjäna Mer & Stress Mindre. Gratis!