Hur du får nya kunder UTAN att behöva bry dig om de senaste trenderna, “kryphålen” eller vad alla gurus säger

Av Karl Jesper

mars 29, 2021


Många företagare har i dagsläget väldigt svårt att generera ett stadigt flöde av leads till sina företag. Inte bara vilka leads som helst utan de som redan är kvalificerade så att man slipper att prata med, och försöka övertyga, precis alla att göra affärer med en. 

Problemet är att ofta så tror man att man behöver göra “allt” för att se resultat...och gärna samtidigt. Du ska blogga, jobba med SEO, lägga upp videos på Facebook 5 gånger om dagen, starta en podcast och samtidigt närvara i 73 nätverkstrådar på Linkedin. 

Jag säger inte att allt detta är fel. 

Men jag tror det är fel att börja på det sättet. 

Anledningen till det är för att risken då är enorm att du drabbas av analysparalys och ett informationsöverflöde som bara leder till frustration och i de flesta fall att du inte tar action på något överhuvudtaget. Allt detta på grund av att du inte vet vart du ska börja. 

Kostnadsfri Fokuskartläggning

Vill du ha min hjälp att undvika analysparalys och börja fokusera på rätt saker? Så du kan få fokus, klarhet och momentum? Läs mer och anmäl dig nedan.

Nyligen så var jag inne på reddit.com för att ta reda på vilka frågor som företagare i allmänhet ställer på forumet. 90% handlade om “hur kan jag få fler leads till mitt företag?”, eller “hur skaffar jag fler kunder från nätet?”. 

Det intressanta var att större delen av svaren handlade om det som jag precis skrev om. Nämligen att du “måste göra x, y och z, gärna samtidigt och 50 gånger om dagen” (något sarkastisk här men tror du fattar). 

Detta blir överväldigande. 

Det blir frustrerade när du inte ser något resultat vilket ofta leder till att “nej, det här funkar inte” och så ger man upp. 

Det du borde göra istället är att fullt ut testa en kanal tills du hittat den där du konsekvent, med positiv ROI, drar in leads och kunder. Jag tycker själv om PPC (t.ex. Google ads eller Linkedin ads) då den är pålitlig och ofta direkt. Det behövs inte många kronor eller dagar för att testa om ett erbjudande eller ett budskap fungerar. 

Det blir även lätt att mäta vilken avkastning på investeringen du får. Om du stoppar in 1 kr så är det enkelt att se hur mycket du får ut i form av försäljning. Säg t.ex. att du får ut 2 kr på den kronan du stoppat in, då är det bara att gasa på och stoppa in så många kronor du har. För du vet att du kommer få ut dubbelt upp i andra änden. 

Så sluta försök göra allt på en och samma gång. Fokusera på en kanal och gör det bra. Om du väljer att fokusera på PPC så se till att du har en konverteringsprocess (säljprocess) som bevisat konverterar besökare till leads och kunder. 

Så nästa gång du ser en annons från någon guru som hävdar att taktik X är det absolut bästa för att skaffa nya kunder...ta det med en nypa salt, sov på saken och tänk sedan igenom om du verkligen vill chansa att fokusera din tid och energi på den senaste taktiken som kanske kan fungera. Eller om du vill fortsätta gasa på med det som bevisat funkar för dig just nu. Jag tror att svaret är ganska enkelt och jag hoppas att detta kan underlätta för dig att behålla fokus och momentum framöver. 

Karl Jesper

About the author

Jag har gått från självlärd affiliatemarknadsförare till att omsätta hundratals miljoner online för mina arbetsgivare. Jag vill nu dela med mig av den kunskap jag samlat på mig under åren för att hjälpa andra företagare tjäna mer och samtidigt stressa mindre i vardagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få Tillgång Till 95% Av Mina Bästa Strategier Som Hjälper Företagare Tjäna Mer & Stress Mindre. Gratis!