Lysa Fondrobot – Recension & Omdöme

Av Karl Jesper

mars 8, 2021

fondrobot, lysa, lysa fondrobot

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Inlägget innehåller annonslänkar.

Introduktion

Vi är nog många som upplever att dagens marknad är nyckfull och ofta ganska svår att överskåda. Det har tidvis gjort det väldigt svårt att avgöra när, var och hur investeringar ska göras för att få störst avkastning.

Det finns visserligen många experter inom marknadsekonomi som ibland kommer med vassa tips och löften om snabba pengar. Men det är ingen garanti för att de har rätt varje gång, eller ens de flesta gångerna, har jag märkt.

Efter att ha sparat pengar i fonder under lång tid vet jag att investeringar av den här typen alltid har medfört risker. Jag har alltid ansett att meningen med en investering är att det ska vara just en investering och inte kännas som ett lotteri.

För att ha möjlighet att påverka avkastningen så mycket som möjligt behövde jag ha både stor överblick och kunnande inom det eller de områden pengarna placerades inom.

Automatiska placeringar

Nuförtiden finns det andra alternativ för att placera pengarna. Datorprogram, så kallade fondrobotar, kan programmeras till att sköta om sparkapitalet och förvalta dessa på bästa möjliga sätt under varje given situation.

Lysa har ett sådant system för automatiskt sparande speciellt framtaget för sådana som du och jag, där vi bestämmer risknivån och summan och sedan tar datorn över all hantering.

lysa fondrobot

Tidigare resultat

Eftersom Lysa är en relativt ny aktör på marknaden finns det inte speciellt mycket historik att gå på. Det behöver inte vara en nackdel eftersom historiska siffror inte i sig självt kan ge en korrekt framtidsprognos. En tillbakablick kan däremot ge dig en relativt bra indikation på hur väl dina pengar placeras.

Ett brett utbud av fonder

När du investerar är det viktigt att du har ett stort utbud att välja mellan för att inte bli låst i ett speciellt fack eller tvingas investera i något du egentligen inte tror på. Dessutom ger ett bredare urval möjligheten att sprida och jämna ut risken - vilket betyder att det finns utrymme för att välja några fonder med relativt hög risk med chans till stor avkastning.

Samtidigt kan du använda fonder med låg risk som en typ av försäkring vilka täcker upp eventuella kapitalförluster från högriskfonderna. Hela den här processen och fördelningen av kapitalet kan ske med hjälp av fondroboten, så att du lugnt kan luta dig tillbaka och invänta resultatet.

Hur fungerar en fondrobot?

En fondrobot är en typ av programvara som fungerar lite som en ekonomisk rådgivare för när och hur du ska placera dina investeringar. Det görs med hjälp av artificiell intelligens, utifrån dina egna speciella önskemål om vilka risk- och avkastningsnivåer du är beredd att ta.

Programvaran analyserar och utvärderar hela tiden utvecklingen på marknaden för att kunna utföra så säkra och lönsamma placeringar som möjligt. Någonting som hittills visat sig vara en bra metod för kapitalökning runt om i världen.

Vad är speciellt med Lysa fondrobot?

Grunderna i Lysa skiljer sig inte mycket från andra fondrobotar utan du som kund får spar- och investeringsförslag utifrån personliga förutsättningar. De pengar du avsatt för att spara placeras därför varje månad enligt dina önskemål. Det som gör Lysa speciellt intressant är det breda utbudet av fonder samt deras förhållandevis låga avgifter.

lysa fondrobot

Vem är fondrobotar avsedda för?

Många privatpersoner har varken intresse eller möjlighet att sätta sig in i sitt sparande och sina placeringar. Därför finns det så kallade fondrobotar som tillåter att investeraren kan ägna sig åt ett så kallat passivt sparande istället för att lägga tid på att sätta sig in i hur marknaden rör sig.

Det frigör mer av din tid och bygger inte på den vardagsstress som du kanske ändå upplever med arbetsresor, situationen på jobbet och eventuella träningsaktiviteter för barnen. Du får helt enkelt mer tid över till det som är viktigast för dig.

Vad innebär det att investera i Lysa fondrobot?

Att investera sparpengarna med Lysa innebär att privatpersoner betalar väldigt låg skatt eftersom det är ett investeringssparkonto - ofta kallat ISK. Dessutom slipper du en massa krångel med att föra upp alla dina besparingar i deklarationen. I skrivande stund är skatten på ISK så pass låg som 0,375 %. Företaget är också mycket öppna med sina avgifter.

Det är dessutom en plattform som hela tiden optimerar ditt sparande så du inte går miste om marknadsändringar som är lönsamma för dig. Dessutom är den lättillgänglig vare sig du vill komma åt den via dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Få Ett Kostnadsfritt Investeringsförslag!

Fördelar med Lysa fondrobot

Fördelarna med den här typen av sparande är otroligt många, men några av de mest framträdande och avgörande som är värda att nämna är:

  • Låga avgifter
  • Brett utbud av fonder
  • Lysa har själva utvecklat fondroboten
  • Enkel metod att investera
  • Du slipper själv hantera dina fonder

Finns det några nackdelar?

Ja, det finns faktiskt en del nackdelar med den här formen av investering och sparande, framför allt om du själv har koll på marknaden och är van att sköta din aktie- och fondportfölj själv.

Det är inga avgörande nackdelar, men vi väljer ändå att ta upp dem för att det är viktiga att känna till.

  • Du överlämnar kontrollen av dina sparpengar till Lysa fondrobot
  • Artificiell intelligens tar avvägda matematiska beslut utan att beakta din magkänsla
  • Känslan av att ha gjort en god investering går förlorad när du låtit en fondrobot göra placeringen i Lysa fonder

Vad vi har kommit fram till

Enligt vår bedömning har ditt sparkapital stora förutsättningar att växa med den här plattformen. Men precis jag skrev inledningsvis kan ingen lämna några garantier för hur det kommer gå eller hur marknaden ser ut i framtiden.

Det är precis på samma sätt som med all annan form av handel med värdepapper. Det är därför viktigt att du noga tänker över hur mycket du har råd att faktiskt förlora och sedan investera pengarna och hoppas på en rejäl utdelning.

Har du nu kommit fram till att det är värt att titta lite närmare på möjligheten att investera dina privata pengar på det här sättet är nästa steg att gå till Lysa för privatpersoner för att se hur du kan gå vidare med ditt sparande inför framtiden.

Företaget har också en alternativ tjänst som är speciellt framtaget för företagare om du har behov av att investera din företagsvinst.

Få Ett Kostnadsfritt Investeringsförslag!

Karl Jesper

About the author

Jag har gått från självlärd affiliatemarknadsförare till att omsätta hundratals miljoner online för mina arbetsgivare. Jag vill nu dela med mig av den kunskap jag samlat på mig under åren för att hjälpa andra företagare tjäna mer och samtidigt stressa mindre i vardagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få Tillgång Till 95% Av Mina Bästa Strategier Som Hjälper Företagare Tjäna Mer & Stress Mindre. Gratis!